Olen koko ikäni ollut tavalla tai toisella eläinten kanssa tekemisissä; ensin ulkoiluttaen lapsesta asti naapureiden koiria, sitten juosten hevostalleilla koirajuttujen ohella. Ensimmäisen oman koirani, alle vuosikkaan dobermann nartun, ostin heti muutettuani kotoa ja siitä eteenpäin liki kahteenkymmeneen vuoteen ei koiratonta viikkoa ole talossa ollut. Pääosin olen omistanut dobermanneja, mutta mukaan on mahtunut myös kiinanharjakoira, sekarotuisia sekä amstaffi.

Tällä hetkellä kotoa löytyy käyttölinjainen saksanpaimenkoira narttu Blue sekä kaksi kissaa. Aloitimme Bluen kanssa henkilöetsinnän Pääkaupunkiseudun Etsintä ry:n riveissä vuonna 2018 koiran ollessa viisikuinen ja seuraavan vuoden alussa aloin luotsaamaan omaa etsijäkoirakoiden ryhmää yhdistyksen alla. Koulutan Bluesta myös apulaista itselleni, vaikka varsinaista avustajakoiraa siitä ei tulekaan.

Suurimmat intohimoni ovat koirien käytösongelmien ratkaisu sekä eläinavusteisuus. Käytännön kokemusta on kertynyt vuosien varrella runsaasti erinäisistä ongelmatilanteista aina sisälle tarpeiden tekemisestä ihmiseen kohdistuvaan aggressioon. Olen omistanut useamman kodinvaihtajan, sekä toiminut aikoinaan sijaiskotina muutamalle kotia etsivälle koiralle.

Tavoitteeni kouluttajana on antaa asiakkailleni työkalut joiden avulla sekä koiran, että ihmisen hyvinvointi lisääntyy ja yhteistyö paranee. Ongelmallisesti käyttäytyvän eläimen kanssa eläminen on usein raskasta, joten yksi tärkeimmistä prioriteeteistani on olla nimenomaan ihmisen tukena.

Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon 2017 sekä eläinavusteisten palveluiden osatutkinnon 2021. Haluan kehittää omaa osaamistani koko ajan, joten tulen myös jatkossa syventämään taitojani.