Ongelmakäytöksen ratkominen

Ongelmakäytös voi olla esimerkiksi ihmisiä vasten hyppiminen, vastaantulijoille ulkona rähjääminen, omistajan näykkiminen tai hihnassa vetäminen. Ongelmakäytöksen taustalla on usein enemmän kuin yksi syy, jonka vuoksi yksi koulutuskerta harvoin auttaa, vaan käyntikertoja voi tarvita useita.

Koska ongelmien syyt ovat usein moninaiset, myös harmittomalta vaikuttava käytös voi osaltaan vahvistaa toista ongelmakäytöstä.
Esimerkkinä hihnassa vetäminen ja remmirähjäys; Mustin omistajaa ei häiritse että Mustin hihna on kireällä ja koira vetää hihnassa tohkeissaan ulos pääsemisestä. Jatkuva vetäminen kuitenkin kertoo että Musti on kiihtynyt ulkoillessa. Vastaan tulee se naapurin Vili joka saa Mustin kierrokset aina nousemaan. Mustin reaktio Viliin on sitä voimakkaampi mitä kiihtyneempi Musti on jo ennen kohtaamista. Täten ehkä
harmittomaltakin tuntuvaan vetämiseen tulisi puuttua jotta saadaan myös hihnassa Vilille räyhääminen helpommin hallintaan.

Käsittely- ja hoitotoimenpiteet

Koira saattaa osoittaa aggressiota, rimpuilla, paeta paikalta tai vetää vain tassuja pois.

Koulutuksen tavoitteena on opettaa koiralle ja omistajalle uusia keinoja jotta hoitotoimenpiteet pesemisestä kynsienleikkuuseen ja aina eläinlääkärikäyntiin saakka sujuisivat ongelmitta.

Pennusta aikuiseksi

Kuinka viedä pentua oikeaan suuntaan jotta siitä kasvaisi tasapainoinen ja mahdollisimman ongelmaton aikuinen koira? Vinkkejä yksinoloon, aktivointiin, harrastamiseen ja koulutukseen.

Arkitottelevaisuus

Apuja ja neuvoja arjessa pärjäämiseen vaikkei varsinaisia ongelmia olisikaan. Kuinka opettaa koira istumaan, makaamaan tai odottamaan, tai vaikka nostamaan pudonnut hanska? Arkitottiksessa saa apuja erilaisiin arjentaitoihin tai kivaan yhteiseen tekemiseen.

Pelot

Ääniarkuus ja vieraiden ihmisten sekä koirien pelko ovat yleisimpiä syitä miksi pelon vuoksi hakeudutaan kouluttajalle. Pelko voi olla opittua tai geneettistä, ja peloista pois kouluttaminen on usein pitkäkestoista. Joissain tapauksissa yhteistyö eläinlääkärin kanssa on suositeltavaa.