Ongelmakäytöksen ratkominen

Ongelmakäytös voi olla esimerkiksi ihmisiä vasten hyppiminen, vastaantulijoille ulkona rähjääminen, omistajan näykkiminen tai hihnassa vetäminen. Ongelmakäytöksen taustalla on usein enemmän kuin yksi syy, jonka vuoksi yksi koulutuskerta harvoin auttaa, vaan käyntikertoja voi tarvita useita.

Käsittely- ja hoitotoimenpiteet

Kynsiä leikaessa koira saattaa osoittaa aggressiota, rimpuilla, paeta paikalta tai vetää vain tassuja pois. Harjaaminen ei onnistu. Trimmaus tai hampaiden katsominen ei tule kuuloonkaan.

Koulutuksen tavoitteena on opettaa koiralle ja omistajalle uusia keinoja jotta hoitotoimenpiteet pesemisestä kynsienleikkuuseen ja aina eläinlääkärikäyntiin saakka sujuisivat ongelmitta.

Pennusta aikuiseksi

Kuinka viedä pentua oikeaan suuntaan jotta siitä kasvaisi tasapainoinen ja mahdollisimman ongelmaton aikuinen koira? Vinkkejä yksinoloon, aktivointiin, harrastamiseen ja koulutukseen.

Arkitottelevaisuus

Apuja ja neuvoja arjessa pärjäämiseen kun varsinaisia ongelmia ei vielä ole. Kuinka opettaa koira istumaan, makaamaan tai odottamaan, tai vaikka nostamaan pudonnut hanska? Arkitottiksessa saa apuja erilaisiin arjentaitoihin ja kivaan yhteiseen tekemiseen.

Pelot

Ääniarkuus, eroahdistus ja vieraiden ihmisten sekä koirien pelko ovat yleisimpiä syitä miksi pelon vuoksi hakeudutaan kouluttajalle. Pelko voi olla opittua tai geneettistä, ja peloista pois kouluttaminen on usein pitkäkestoista. Joissain tapauksissa yhteistyö eläinlääkärin kanssa on suositeltavaa.